Aafrikas võeti Interpoli juhtimisel kinni 40 inimkaubitsejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Getty Images / AFP /

Tšaadis, Malis, Mauritaanias, Nigeris ja Senegalis võeti rahvusvahelise politseiagentuuri Interpol juhtimisel kinni 40 inimest, keda süüdistatakse inimkaubanduses, orjatööle sundimises ja laste ärakasutamises, edastas neljapäeval YLE sakslaste meediakanalit Deutche Welle.

Ühtlasi vabastati operatsioonide käigus rohkem kui 500 inimkaubanduse ohvrit, kellest 236 olid lapsed.

"Kinnipeetud isikuid süüdistatakse erinevates kuritegudes alates ohvrite sundimisest prostitutsioonile ja kerjamisele või orjatööle ebainimlikes tingimustes," kirjutati avalduses.

Operatsioon oli osa Saksamaa välisministeeriumi rahastatud hanget, mille sihtmärgiks on inimkaubandusega tegelev organiseeritud kuritegevus. Operatsioonis osales ka Rahvusvaheline Migratsiooniamet (IOM) ja mitmed valitsusvälised organisatsioonid, kes muu hulgas pakkusid kurjategijate küüsist päästetud inimestele abi.

Prantsusmaa tegi kolmapäeval ettepaneku kutsuda kokku ÜRO Julgeolekunõukogu istung, et arutada orjakaubandust Liibüas. Ajendiks oli video, mis näitab, kuidas sõjast laastatud riigis oksjonil orje müüakse. Telekanal CNN lasi eelmisel nädalal eetrisse filmilõigu oksjonist, kus mustanahalisi mehi pakuti Põhja-Aafrika ostjatele põllutöölisteks ja müüdi maha kõigest 400 dollari eest.

ÜRO peasekretär António Guterres väljendas videoga seoses õudu ja ütles, et orjaoksjoneid tuleb uurida kui inimsusvastaste kuritegude ilminguid. Guterres ütles ÜRO julgeolekunõukogus kõneledes, et rahvusvahelisel kogukonnal on kollektiivne vastutus lõpetada kuritegevuse ja terrorismi levik, mille all kannatavad just kõige kehvemas olukorras olevad rahvarühmad ja sisserändajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles