Vahemerel põhja läinud laevas võis hukkuda 600 põgenikku

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Aafrika põgenikelaev Vahemerel.
Põhja-Aafrika põgenikelaev Vahemerel. Foto: SCANPIX

Reedel Liibüast Euroopa poole teele asunud põgenikelaev, mis varsti pärast Tripolist väljumist kummuli vajus ning uppus, võis märga hauda kaasa viia umbes 600 põgenikku.

ÜRO põgenikeagentuuri (UNCHR) teatel leiti 16 inimese surnukehad, vahendas BBC News.

UNCHR hoiatab, et kõik Vahemerel seilavad alused peaksid olema valmis selliseid ülekoormatud põgenikepaate ja -laevu häda korral abistama.

Teateid laevahukust andsid Itaaliale kuuluvale Lampedusa saarele jõudnud Põhja-Aafrika sõjapõgenikud.

Kui see õnnetus kinnitust leiab, on tegu suurima katastroofiga praeguses Põhja-Aafrika rahutuste tingitud põgenikelaines.

UNCHRi pressiesindaja lisas, et Tripoli sadamakail jälgisid õnnetust pealt paljud põgenike sugulased. Sajad inimesed jäänud kadunuks, nende surnukehasid nähtud meres hulpimas. 16 inimese surnukehad uhus meri kaldale.

UNCHRi teatel on ebaselge, kas ükski asutus kadunuks jäänud inimeste otsimisega tegelema üldse hakkas.

Tõenäoliselt hukkunud põgenike rahvus on samuti ebaselge, kuna paljud nüüd Lampedusale jõudnud inimesed on pärit hoopis Somaaliast. Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni esindaja rääkis ühe somaali naisega, kes oli koos oma neljakuise imikuga kummuli vajunud ja põhja läinud laevas. Naise laps uppus, ema ise ujus kaldale ning jõudis Lampedusa saarele järgmise põgenikelaevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles