Pildid: Pakistan vabastas islamisti, kelle tabajale USA lubab 10 miljonit dollarit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistani võimud lasid täna kohtu korraldusel vabaks USA poolt tagaotsitavaks kuulutatud islamisti, kes väidetavalt asutas 2008. aastal Indias Mumbais 168 inimese elu nõudnud rünnaku korraldanud rühmituse.

Hafiz Saeed, kelle USA justiitsministeerium on nimetanud terroristiks ja kelle eest lubatakse 10 miljonit dollarit, pääses vabadusse täna hommikul. Lahore'i kohus otsustas sel nädalal tema kinnipidamise lõpetada.

Samm vihastas India võime, kuid Saeedi pressiesindaja Yahya Mujahid ütles vabastamist kinnitades, et see on tõe võit. «Hafiz Saeed oli alusetute süüdistuste põhjal koduarestis ning vanglaametnikud tulid eile õhtul tema koju ja ütlesid, et nüüd on ta vaba.»

Saeed juhtis rühmitust Jamaat-ud-Dawa, mis arvatakse olevat Mumbai rünnaku korraldanud Lashkar-e-Taiba osa.

Pakistan on Saeedi pärast rünnakut mitu korda kinni pidanud ja siis jälle vabaks lasknud. Tema ja ta neli abi pandi jaanuaris Lahore'is koduaresti.

Arestitähtaeg lõppes eile ja kolmeliikmeline kohtunikekogu lükkas tagasi valitsuse taotluse seda pikendada. Abid pääsesid vabadusse juba varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles