Allikas: Luganski juht sõitis Moskvasse uut elu alustama (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isehakanud niinimetatud Luganski Rahvavabariigi juht Igor Plotnitski
Isehakanud niinimetatud Luganski Rahvavabariigi juht Igor Plotnitski Foto: AFP/Scnapix

Isehakanud niinimetatud Luganski Rahvavabariigi juht Igor Plotnitski saabus Moskvasse uut elu alustama, väitis suhtlusvõrgustikes rahvusenamlasest kirjanik Zahar Prilepin, kes on ühes Donetski sissipataljonis politruk.

Ta täpsustas, et Plotnitski lendas Rostovist Moskvasse tavalise reisiga ilma turvameesteta.

Šeremetjevo lennuväljal oli tal vastas kaks operatiivtöötajat.

Luganskis käib juba mitmendat päeva võimuvõitlus. Praeguseks on see läinud endise siseministri Igor Korneti kätte, keda toetavad Donetski rahvavabariigi üksused, Luganskisse on saabunud ka sõjatehnikakolonn.

Soomussõiduk Luganski tänavatel.
Soomussõiduk Luganski tänavatel. Foto: ALEKSEY FILIPPOV/AFP

Kreml hoidub kommentaaridest.

Luganski kohaliku meedia teatel vabastas Plotnitski Korneti esmaspäeval ametist, kuid viimane keeldus lahkumast. RFE/RLi teatel toimetati seejärel okupeeritud Luganski keskel asuva endise siseministeeriumi hoone juurde soomussõiduk, relvastatud võitlejad, osadel kaasas granaadiheitjad.

«Luganskis käib praegu sõjaväeinvasioon. Näib, et «keegi» tahab olukorra taas kontrolli alla saada,» säutsus Saksa uudistekanali Bild reporter Julian Roepke. Tema üles laaditud kohalike elanike filmitud videost on näha linna saabumas suurt sõjaväekonvoid, mis on tõenäoliselt pärit Donetskist.

«Rohelised mehikesed» Luganskis. 
«Rohelised mehikesed» Luganskis. Foto: ALEKSEY FILIPPOV/AFP
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles