Video: kuidas Trump oma esimese tänupüha presidendina veetis?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

Donald Trumpi esimene tänupüha Ühendriikide presidendina möödus väga töiselt.

Enne, kui ta oma perega Floridas Mar-a-Lagos pidulaua taha istus, veetis ta enamuse ajast täites presidendikohustusi. Trump alustas oma päeva öeldes Ühendriikidele, mille kõige eest nad tänulikud peaksid olema.

«Head tänupüha! Teie riigil läheb jälle hästi. Tööd on tagasi tulemas, kõrgeim aktsiaturg ajaloos, sõjaväi on tugevnemas, me ehitame müüri, sõjaveteranide eest kantakse hoolt, ülemkohus on vägev ja madalaim töötuse tase ajaloos!» säutsus Trump.

Veidi pärast seda pidas ta tänupühade puhul maha telefonikõne sõjaväelastega. Selle käigus kiitis ta ennast ISIS vastu saavutatud edu eest. «Kõik räägivad teie tehtud edusammudest Afganistanis minu all ja te olete viimase kolme kuni viie kuu jooksul tõelise uue käigu asjadele andnud,» ütles president kõnes sõjaväelastega.

Trump vestlemas Ühendriikide sõjaväelastega. 
Trump vestlemas Ühendriikide sõjaväelastega. Foto: Instagram/Instagram

«Räägitakse, et oleme ISISe vastu rohkem saavutanud, kui eelmise valitsuse kõikide aastate jooksul. Seda seepärast, et mina lasen teil oma tööd teha,» lisas ta.

Seejärel suundus Trump koos esileedi Melania Trumpiga külla Ühendriikide piirvalvele, kus president kostitas neid võileibadest, puuviljadest ja krõpsudest koosnenud einega. Tervituste käigus märkis Trump, et kõik piirivalvurid on väga heas vormis ja kutsus naljatlevalt üht neist käesurumisvõistlusele.

Siis oli Trumpil viimaks võimalik perega maha istuda ja einestama asuda.

Sätsumist ei lõpetanud ta aga ka siis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles