Iraagi armee: ISISe võitlejad taganevad kõrbesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi valitsusväelased on jõudnud riigi lääneosas Süüria piiri ääres asuvasse Salaheddini provintsi, kust isilastel on   jäänud vaid võimalus taganeda kõrbealadele.
Iraagi valitsusväelased on jõudnud riigi lääneosas Süüria piiri ääres asuvasse Salaheddini provintsi, kust isilastel on jäänud vaid võimalus taganeda kõrbealadele. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP/Scanpix

Äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) võitlejad taganevad Iraagi vägede pealetungi eest sügavale kõrbesse, ütles täna sõjaväe esindaja.

Iraagi väed teatasid eile suuroperatsiooni algusest eesmärgiga juurida džihadistid välja nende viimasest pelgupaigast riigi lääneosas Süüria piiri ääres asuvast kõrbest.

Tigrise ja Eufrati vaheline hõreasustusega kõrbeala on jäänud džihadistide viimaseks pelgupaigaks Iraagis pärast seda, kui valitsusväed ja omakaitse on nad mõlema jõe orust ja linnadest välja tõrjunud.

Hashed al-Shaabi poolsõjaväelised omakaitseüksused teatsid, et on vallutanud eile hommikust alates tagasi 77 asulat ja küla.

Iidsest Hatra linnast lõunas tapeti viis džihadisti, kuid üldiselt on ISIS osutanud vähe vastupanu, ütles omakaitsevägi.

Iraagi liitlane Iraan on juba teatanud võidust ISISe üle, kuid Iraagi peaminister Haider al-Abadi ütles teisipäeval, et nemad ei tee seda enne, kui kõrb on džihadistidest puhastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles