Egiptuse sõjalennukid hävitasid terrorirünnakus kasutatud sõidukid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse õhujõudude Rafale hävitajad püramiidide kohal.
Egiptuse õhujõudude Rafale hävitajad püramiidide kohal. Foto: KHALED DESOUKI/AFP

Egiptuse sõjalennukid hävitasid reede õhtul sõidukid, mida kasutati Siinai ohvriterohkes mošeerünnakus, teatas sõjaväe eestkõneleja Tamer el-Refai.

Refai sõnul hävitati veel "mitu terroristide sihtmärki relvade ja laskemoonaga".

Egiptuse president Abdel Fattah al-Sisi tõotas varem päeval vastata "toore jõuga" relvastatud isikutele, kes tapsid mošeerünnakus vähemalt 235 inimest.

"Sõjavägi ja politsei maksab kätte meie märtrite eest ning taastab lähiajal julgeoleku ja stabiilsuse jõuga," ütles president telepildis edastatud kõnes.

Egiptuse president kuulutas välja kolmepäevase leina ja kohtus oma julgeolekuministritega.

Egiptuse julgeolekujõud sõdivad Siinai poolsaarel mitme islamiäärmusliku rühmitusega.

Äärmusrühmituse Islamiriik (IS) kohaliku haru vastu võitleva omakaitseüksuse ja hõimujuhi sõnul oli teada, et Rawda mošees käivad regulaarselt palvetamas sunniitliku taustaga sufid ning kristlased. IS on varem rünnanud Egiptuses mõlemaid.

Lisaks on poolsaarel aktiivsed peamiselt Liibüast tegutsevad äärmusrühmitused, mis on seotud terrorivõrgustikuga Al-Qaeda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles