Luganski juhi lahkumist põhjendatakse terviseprobleemidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luganski valitsushoonete kõrval seisev soomuk.
Luganski valitsushoonete kõrval seisev soomuk. Foto: ALEKSEY FILIPPOV/AFP

Ukraina separatistliku piirkonna Luganski juht Igor Plotnitski lahkus ametist tervislikel põhjustel, teatas reedel sealne julgeolekuminister Leonid Pasetšnik.

Uudist edastas teiste seas soomlaste rahvusringhääling YLE.

Pasetšniku sõnul võtab ta liidri kohustused kuni valimisteni enda kanda.

"Täna on Igor Plotnitski ametist lahkunud terviseprobleemide tõttu, mida on süvendanud mitmed lahinguhaavade ja ajupõrutuse tagajärjed. Tema otsuse kohaselt olen mina rahvavabariigi juhiks kuni tulevaste valimisteni," ütles Pasetšnik ametlikus avalduses.

Plotnitski sai haavata tema vastu korraldatud pommirünnakus 2016. aasta augustis.

Varem reedel kirjutas suhtlusvõrgustikes rahvusenamlasest kirjanik Zahar Prilepin, kes on ühes Donetski sissipataljonis politruk, et isehakanud Luganski rahvavabariigi juht Plotnitski saabus Moskvasse "uut elu alustama". Prilepin täpsustas, et Plotnitski lendas Rostovist Moskvasse tavalise reisiga ilma turvameesteta.

Šeremetjevo lennuväljal oli tal vastas kaks operatiivtöötajat.

Luganskis käib juba mitmendat päeva hämar võimuvõitlus. Vahepeal liikusid kuuldused, et võim on läinud endise siseministri Igor Korneti kätte, keda toetavad Donetski rahvavabariigi üksused. Luganskisse olevat saabunud ka sõjatehnikakolonn.

Kreml on kommentaaridest hoidunud.

Plotnitski süüdistas kolmapäeval endist ministrit riigipöördekatses. Teisipäeval blokeerisid sajad sõjaväevormis ja relvastatud mehed ligipääsud valitsushoonetele. Ühe sõduri sõnul oli tegemist sõjaõppusega, mille pidamise korralduse andis Luganski siseministeerium.

Patrullid linnas algasid pärast seda, kui Luganski liider Igor Plotnitski vallandas siseminister Igor Korneti.

"Me alahindasime... siseministeeriumi toime pandud kuritegude arvu ja iseloomu," ütles Plotnitski kolmapäeval.

Plotnitski väitel üritas Kornet sooritada riigipööret ja haarata võim endale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles