Kas «tagasihoidlik» Trump keeldus aasta inimese tiitlist?

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump teatas eile, et tõrjus väljaande Time aasta inimese tiitli, kuid ajakiri väitis, et ei ole antud teemast presidendiga rääkinud.

«Ajakiri Time helistas ütlemaks, et tõenäoliselt nimetatakse mind aasta inimeseks nagu eelmisel aastal, kuid ma pean selleks soostuma intervjuu ja pildistamisega. Ma ütlesin, et «tõenäoliselt» pole piisavalt hea ja ma jätan selle vahele. Tänud igal-juhul,» kirjutas Trump sotsiaalvõrgustikus Twitter.

Väljaanne Time vastas Trumpi kommentaarile, et presidendi väide ei pea paika ning nad ei avalikusta kunagi enne ajakirja trükkiminekut aasta inimese tiitli saajat.

Eelmisel aastal valis Time aasta inimeseks suuremate kõhklusteta Trumpi. Tiitel antakse inimesele, kelle mõju hinnatakse sellel aastal kõige suuremaks, olgu see heas või halvas mõttes.

Kõigi aegade noorim aasta inimene oli 1927. aastal esimesena selle aunimetuse saanud ameerika lendur Charles Lindbergh, kes oli siis 25 aastane.

Varasemate võitjate hulka on kuulunud teiste seas Saksa kantsler Angela Merkel, USA keskpanga juht Ben Bernanke, Barack Obama, kes oli presidendiks valitud, kuid ei olnud veel ametisse asunud, poplaulja ja aktivist Bono, president George W. Bush, internetipoeketi Amazom.com tegevjuht ja asutaja Jeff Bezos ja sotsiaalvõrgustiku Facebooki looja Mark Zuckerberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles