Pilt: Kaczynski loeb justiitsreformi ajal kassiraamatut (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslaw Kaczynski kassiatlasega tutvumas.
Jaroslaw Kaczynski kassiatlasega tutvumas. Foto: AGENCJA GAZETA/Reuters/Scanpix

Endine Poola peaminister ja riigi kõige mõjukam poliitik Jaroslaw Kaczynski süvenes parlamendi justiitsreformi kõneluste asemel hoopis väikesesse illustreeritud kassiatlasesse.

Eilsel parlamendiistungil tutvus valitsuspartei Õigus ja Õiglus (PiS juht Jaroslaw Kaczynski väikese «Metsikute ja koduste kasside atlasega».

PiSi kõneisik Beata Mazurek postitas jäädvustuse Twitterisse, märkides: «Loodame, et esimees Jaroslaw Kaczynski pühade-eelne lektüür innustab meid aitama loomade varjupaikasid ja inimesi, kes loomi aitavad».

Suur osa eilsest parlamendiistugist oli pühendatud justiitsreformi kavale, millega arutada parlamendile ja presidendile ülemkohtu kohtunike eemaldamiseks võimu andmist.

Kriitikute sõnul oli Kaczynski aktsioon aga tahtlik katse vastuoluliselt eelnõult tähelepanu kõrvale juhtida.

Opositsioonilise Kodanikeplatvormi partei liige Michal Szczerba süüdistas PiSi Kaczynski maine pehmendamises olukorras, kus demokraatia on riigis kokku varisemas.

«Ärgem laskem end lollitada,» märkis Szczerba.

68-aastane Kaczynski on tuntud kassiarmastaja, mis on aidanud pehmendada tema põikpäise poliitiku kuvandit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles