Video: USA võimud keelasid mehel raketistardiga Maa lameduse tõestamise (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Huges isevalmistatud raketiga.
Mike Huges isevalmistatud raketiga. Foto: youtube.com

California osariigis elav mees kavatses end vanametallist valmistatud raketiga 600 meetri kõrgusele lennutada, tõestamaks, et Maa on lame. Föderaalvõimud keelasid aga mehel avaliku maa peal lennumasina kasutamise.

Californias elav Mike Huges teatas, et tänaseks kavandatud plaan end kodus valmistatud raketiga 600 meetri kõrgusele lennutada lükatakse edasi.

Missiooni Huges aga katki ei jäta, vaid võtab selle ette millalgi järgmisel nädalal Mojave kõrbes asuval eramaal.

«See toimub endiselt. Me lihtsalt viime katsetuse kolm miili edasi,» sõnas Huges eile. «Vaata, mis juhtub siis, kui valitsusagentuuridega on vaja kokku puutuda.»

Tema väitel oli föderaalvalitus andnud stardiks suusõnalise loa juba enam kui aasta eest. Maa-ameti kõneisikul Hugesiga vestlemisest mingit tõendit ei ole.

Mehe algne kavatsus oli alustada raketi valmisseadmisega juba kolmapäeval, kuid isevalmistatud mootor lakkas päevaks töötamast.

Oletades, et 700 kilomeetrit tunnis üle Mojave kõrbe lendamine teda ei tapa, on Hugesi sõnul missiooni näol tegu esimese sammuga ambitsioonika lameda Maa kosmoseprogrammi suunas.

61-aastase limusiinijuhi lõplik eesmärk on lennutada end mitme kilomeetri kõrgusele, kust ta saaks fotomaterjali abil tõestada, et me elame lapikul kettal.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles