Obamale kirjapommi saatnud naine tuvastati kassikarvade järgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA endine president Barack Obama.
USA endine president Barack Obama. Foto: Reuters/ScanPix

Barack Obamale kirjapommi saatmises süüdistatav Julia Poff ei arvestanud sellega, et lõhkeainega täidetud pakil võib olla jälgi tema lemmikutest. Lisaks unustas käpardist kurikael saadetise sisse veel igasugust rämpsu.

46-aastane Texases elav Julia Poff tuvastati kassikarvade järgi lõhkeainepakilt, mis oli saadetud eesmärgiga endine Ühendriikide president Barack Obama tappa. Lisaks saatis naine kirjapommi ka Texase kubernerile.

Sel nädalal Houstoni kohtus esitatud tõendid toovad naisele üsna tõenäoliselt süüdismõistva otsuse 2016. aasta oktoobris aset leidnud Obama tapmiskavatsuse osas.

Obamale ega Texase kubernerile saadetud kirjapommid ei plahvatanud ning saadetised võttis uurimise alla salateenistus.

Kohtudokumentidest ilmneb, et Poff ei olnud kuigi andekas kuritöö kavandaja. Nimelt leiti ühest saadetisest pakk Pall Mall sigarette, mis olid ostetud Poffi kodu lähedalt Texase osariigi kauplusest.

Lisaks kuulus asitõendite hulka tunnistajate sõnul aastapäevaks ostetud salatikastme pudeli sulgur ja eBay saadetise kahjustatud transpordisilt.

Kõige tugevamaks asitõendiks olid siiski kassikarvad, mis klappisid uurijate sõnul üks-ühele Poffi kassi omadega.

Lisaks tapmiskatsetes süüdistatakse Poffi nüüd ka 5000 dollari väärtuses toidukupongide pettuses ja vääras pankroti välja kuulutamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles