Galerii ja video: Bali saare vulkaanipurse paiskas lennuliikluse segi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vulkaanipursked Indoneesia turismisaarel Balil on sundinud lennufirmasid ära jätma hulga lende ning tuhanded turistid on saarele lõksu jäänud, ütlesid ametnikud täna.

Indoneesia kriisireguleerimise ametkonna teates märgitakse, et vulkaanipurskest hoolimata on Bali saarele reisimine ohutu, välja arvatud Agungi vulkaani ümbrus 7,5 km raadiuses, vahendas Express.

Indoneesia transpordiministeeriumi pressiesindaja sõnul kulgevad lennud Bali saarele ja sealt ära tavapäraselt. «Lahkuvatele ja saabuvatele lendudele on antud taktikalised juhised. Ükski lend pole sattunud hädaohtu,» ütles pressiesindaja.

Bali rahvusvahelise lennujaama teatel on siiski paljud rahvusvahelised lennud, sealhulgas Austraaliast, Hollandist ja Malaisiast, tühistatud ning suunatud laupäeva öösel mujale. Teiste seas suunati mujale või tühistati KLMi, Qantase, AirAsia ja Virgini lennud.

Vulkaanist välja paiskunud tuha- ja aurupilv on kerkinud kuni 1500 meetri kõrgusele. Tulemäe ümbrusest on evakueeritud umbes 25 000 elanikku.

Agungi vulkaan purskas viimati 1963. aastal, siis sai surma ligi 1600 inimest.

Tänavu septembris hakkas vulkaan taas aktiivsuse märke ilmutama ja piirkonnast evakueeriti 140 000 inimest, kes pole tänini koju tagasi pääsenud.

Agungi vulkaan Balil.
Agungi vulkaan Balil. Foto: Rain Toming
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles