Brüsselist Kataloonia asja ajav Puigdemont kutsub rahvast «iseseisvust kinnitama» (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puigdemont Brüsselis.
Carles Puigdemont Brüsselis. Foto: Nicolas Maeterlinck/AFP/Scanpix

Tagandatud Kataloonia president Carles Puigdemont kutsus eile katalaane üles eesootavatel valimistel Kataloonia iseseisvust «kinnitama».

Endine Kataloonia juht alustas eile Brüsselist oma kohalike valimiste kampaaniat ja kutsus üles valijaid 21. detsembri parlamendivalimistel iseseisvumise kursil jätkama.

«Meie, katalaanid, näitasime maailmale, et meil on võimekus ja tahe saada iseseisvaks riigiks. Ja 21. detsembril peame seda kinnitama», lausus Brüsseli lähedalt hotellist oma valimiskampaaniat alustanud Puigdemont.

Kataloonia endine president ja neli endist ministrit redutavad Hispaania kohtu eest Belgias. Kodumaal ootab neid süüdistus riigireetmises ja mässus.

Hoolimata tõsistest süüdistustest ei ole Puigdemont valimistel kandideerimast loobunud ja osaleb Kõik Kataloonia Eest poliitilise grupi ridades, kuhu kuuluvad teisedki liikmed tema konservatiivsest iseseisvumismeelsest parteist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles