EL taunib Venemaal vastu võetud välisagentide seadust (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio Vaba Euroopa/Raadio Vabadus hoone Prahas.
Raadio Vaba Euroopa/Raadio Vabadus hoone Prahas. Foto: Aleksei Vitvitski/Sputnik/Scanpix

Venemaal vastu võetud seadus, mis määratleb rahvusvahelised meediaorganisatsioonid välisagentideks, ohustab vaba ja sõltumatut meediat, ütles Euroopa Liit täna.

President Vladimir Putin allkirjastas eile seaduse, mille alusel võib justiitsministeerium sildistada kõik Venemaal tegutsevad rahvusvahelised meediaorganisatsioonid välisagentideks.

«Välisagendi seadus on vastuolus Venemaa inimõiguskohustuste ja -lubadustega ning selle haarde laiendamine välismeediale ohustab senisest veelgi rohkem sõltumatu meedia ja informatsiooni kättesaadavust,» ütles EL avalduses.

See on Vene võimude järjekordne katse piirata sõltumatute häälte tegevusruumi, lisati teates.

Seadus on vastuseks USA otsusele registreerida välisagendina Moskva kontrolli all olev telekanal RT.

2012. aastal vastu võetud seadust, mida rakendati Venemaal ainult valitsusvälistele organisatsioonidele, pikendati ja laiendati ametlikult meediale.

Moskva on hoiatanud, et esimestena võidakse nõuda välisagendiks registreerimist USA kongressi rahastatud raadiojaamadelt Ameerika Hääl ning Raadio Vaba Euroopa/Raadio Vabadus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles