PILTUUDIS. Bali saarel kardetakse vulkaanipurset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bali saare vulkaanipurse on tekitanud segadust lennujaamade töös ning viinud osade saareelanike evakueerimiseni.
Bali saare vulkaanipurse on tekitanud segadust lennujaamade töös ning viinud osade saareelanike evakueerimiseni. Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/Scanpix

Indoneesias Bali saarelt on evakueeritud rohkem kui 25 000 inimest, sest võimude hinnangul hakkab peagi purskama Agungi vulkaan. Lennufirmad on olnud sunnitud tuhapilve tõttu ära jätma hulga lende ning tuhanded turistid on saarele lõksu jäänud.

4000 meetri kõrgusele kerkinud tuhapilve tõttu on lennufirmadele antud hoiatus. Arvatakse, et vulkaanipurse on vaid aja küsimus. Vulkaani lähistel on viimastel päevadel toimunud mitmeid maavärinaid, tekitatud on eraldustsoon ja nädalavahetuse alguses kehtestati kõrgeim ohutase.

Kohalikud on varjunud koolimajadesse ja teistesse avalikesse asutustesse. Võimud on hakanud välja jagama maske, et elanikke tuha eest kaitsta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles