Kadõrov: tahan Tšetšeenia eesotsast taanduda (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov.
Ramzan Kadõrov. Foto: Sputnik/Scanpix

Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov teatas, et tal on mitu võimalikku kandidatuuri vabariigi juhi kohale, kuid valiku langetamine on Venemaa kõrgema juhtkonna teha.

Kadõrov rääkis pühapäeval telekanalile Rossija 1, et «olla regiooni juht ning kanda vastutust rahva, vabariigi ja riigi kõrgema juhtkonna ees, on väga raske», vahendas Interfax.

Tšetšeenia juht kinnitas, et on valmis oma kohalt taanduma. «Võib öelda, et see on minu unistus,» ütles ta. «Aga kuidas seda otsustatakse. Meie eeldame, aga seal otsustatakse,» viitas Kadõrov Moskvale.

«Mitte et ma oleksin väsinud, et ma ei taha teenida. Aga ma leian, et on saabunud aeg,» sõnas Kadõrov. «Pealegi, kunagi oli selliseid, nagu mina, vaja, et sõdida, luua kord.»

Nüüd on Kadõrovi sõnul Tšetšeenias kord majas ning eelkõige peab ta oluliseks seda, et tšetšeene tunnustatakse kui Venemaa kodanikke. «Leian, et meil on tulnud aeg teha muutusi Tšetšeenia vabariigis,» ütles ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles