Venezuela president määras riikliku naftafirma juhiks kindrali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro Foto: Pm

Venezuela president Nicolás Maduro määras pühapäeval riikliku naftafirma PDVSA uueks juhiks ja naftaministriks rahvuskaardi kindralmajori Manuel Quevedo, andes talle korralduse võlgades kompanii täielikult restruktureerida.

"Me korraldame PDVSA täielikult ümber," ütles Maduro iganädalases saates riigitelevisioonis VTV.

Endine elamumajanduse minister Quevedo vahetab PDVSA peadirektori kohal välja Nelson Martineze ja naftaministri kohal Eulogio del Pino.

Teisipäeval võeti vahi alla PDVSA USA tütarfirma Citgo kuus juhti, kes olevat valitsuse heakskiitu omamata sõlminud lepingud nelja miljardi USA dollarini ulatuva võla refinantseerimiseks. Viiel vahistatul kuuest on Venezuela ja USA topeltkodakondsus.

Venezuela riikliku naftakompanii toodang on aastaid vähenenud. Eelmisel aastal toodeti 2,6 miljonit barrelit päevas, praegu ainult 1,9 miljonit.

Maduro ütles, et restruktureerimise eesmärk on suurendada PDVSA tootmismahte.

Venezuelat haardes hoidev majanduskriis on viinud toiduainete, ravimite ja esmatarbekaupade kroonilise nappuseni ning tekitanud 1000-protsendise inflatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles