India osariik soovitas noortel abielunaistel vähem mobiiliga rääkida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehe poolt hüljatud indialanna pulmapildiga.
Mehe poolt hüljatud indialanna pulmapildiga. Foto: SCANPIX

Punjabi osariik Põhja-Indias soovitab noortel pruutidel pereõnne päästmiseks hoiduda kahel esimesel abieluaastal liigsest mobiiltelefoni küljes rippumisest, sest see võib muuta mehe armukadedaks ja viia lahutuseni, kirjutab ajaleht Irish Times.


Osariigi naistekomisjon tuli sellise nõuandega välja möödunud nädalal. Nende sõnul peaks noor naine keskenduma kodusele elule, mitte pidama pikki telefonivestlusi, sest viimased võivad abikaasas ja tema peres tekitada kahtlusi, et naise elus on mõni teine mees.

«Ligi 90 protsenti Punjabis lahku läinud äsjaabiellunud meestest ja naistest soovivad lahutust seetõttu, et mees või tema pere on veendunud, et naine räägib teise mehega, kuigi reaalsuses otsib ta oma perekonnalt tihedalt nõuandeid,» selgitas komisjoni juht Gurdev Kaur Sangha, kelle hinnangul ongi paljude lahutuste põhjuseks mobiiltelefon.

Sangha sõnul on sagenenud ka talle laekuvad kaebused värskelt abiellunud naistelt, kes kurdavad koduvägivalla, seksuaalse ahistamise ja pidevalt telefoniga rääkimisest tingitud tülide üle.

Komisjoni juht leidis, et abielu töölepanekuks kulub vähemalt kaks aastat, mille jooksul peaks naine tegema väikesi järeleandmisi ega helistama nõu küsimuseks pidevalt oma vanematele.

Nii nagu mujalgi Indias, on enamik Punjabi osariigi abieludest noorpaari vanemate korraldatud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles