Bali lennujaam püsib suletuna veel vähemalt ööpäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agungi vulkaan esmaspäeval tehtud fotol.
Agungi vulkaan esmaspäeval tehtud fotol. Foto: Firdia Lisnawati/AP

Indoneesias püsib Bali saarel asuv rahvusvaheline Denpasari lennujaam suletuna veel vähemalt ööpäeva, teatas teisipäeval Austraalia rahvusringhääling ABC.     

Kohalikud võimud hindavad olukorda uuesti kolmapäeva hommikul kohaliku aja järgi.

Bali saarel evakueeriti purskamisohus Agungi vulkaani ümbrusest umbes 100 000 inimest. Agungi vulkaani ohutase on tõstetud kõrgeimale astmele, vulkaanist kümne kilomeetri raadiuses elavatel inimestel on soovitatud kodudest lahkuda.

Denpasari lennujaam suleti ööl vastu esmaspäeva Agungi tuha ja suitsu tõttu. Lennujaama sulgemise tõttu tühistati esmaspäeval rohkem kui 445 lendu, mis jättis üle 59 000 reisija puhkusesaarele lõksu.

Lennujaama eestkõneleja Air Ahsanurrohimi sõnul on teisipäevaste tühistamiste tõttu jäämas saarele lõksu veel umbes 30 000 reisijat.

Läbi Denpasari kulgeb rohkesti rahvusvahelisi ja Indoneesia siselende. Umbes 500 reisijat otsustas mere- ja maateid pidi liikuda Jakarta lennuväljale, kuid suurem osa ootab siiski lennuliikluse taastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles