Kohus pikendas Taani terroritüdruku karistust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamistide meeleavaldus Londonis 2014. aastal.
Islamistide meeleavaldus Londonis 2014. aastal. Foto: Philippe Lissac/picture-alliance/Scanpix

Taani kohus otsustas pikendada terroriakti planeerimises süüdi mõistetud teismelise tüdruku vanglakaristust. Neiu plaanis pommirünnakuid koolidele.

17-aastane islamikonvertiit hakkas karistust kandma mais. Tüdruk soovis korraldada plahvatused kahes Kopenhaageni koolis.

Tema kodust leidis politsei lõhkekeha valmistamise jaoks vajalikke aineid ning kirju, milles avaldas sümpaatiat terrorirühmitusele Islamiriik (ISIS). Taani kõrgeim kohus pikendas tema karistust kuuelt aastalt kaheksale, võttes arvesse toime pandud kuritöö raskust ja tema vanust.

Kohus andis teada, et vangistuses olles on tüdruk muu hulgas näiteks oma õpetajat klaasikilluga rünnanud ja teda vigastanud.

Tüdruk vahistati Kundby linnas eelmise aasta jaanuaris. Toona oli ta vaid 15-aastane. Tõendite kohaselt soovis tüdruk rünnata oma endist algkooli ning ühte juudikooli.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles