Surematust soovinud indoneeslased sattusid kummalise rituaali järel haiglasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rituaal Indoneesias.
Rituaal Indoneesias. Foto: Philippe Lissac/GODONG/picture-alliance/Scanpix

Seitse Indoneesia kodanikku sattusid haiglasse, sest nad võtsid osa kummalisest rituaalist ja pesid selle käigus oma käsi happes. Isehakanud kohaliku võluri sõnul pidi rituaal mehed surematuks muutma.

Rituaali tagajärjel said Rawa Kopi külast pärit mehed raskeid põletushaavu. Rituaali viis läbi kohalik maag Didi, kes kolis Rawa Kopisse vaid mõned kuud tagasi. Maagi enda sõnul valdas ta võlukunsti ja suutis inimesi füüsiliste vigastuste eest kaitsta.

Maag pakkus kohalikele tasuta õpetussõnu ja lubas kannatada saanud mehed muuta surematuks. Politsei kinnitas neid väiteid.

Käte happesse panemine oli meeste jaoks test, et veenduda nende surematuses. Ebaõnnestunud testi järel põgenes maag külast. Teda ähvardab hooletusest vigastuste põhjustamise eest kuni viie aasta pikkune vangistus. Kaks happes käsi pesnud meest on vabanenud, viis tükki on endiselt haiglas.  

Maagid ja ravitsejad on Indoneesias tavalised. Suur osa sealsetest inimestest usub ravitsejate sõnadesse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles