Briti laevakaitsjad vabanesid vanglast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laevakaitsjad vabanesid koos ukrainlaste ja brittidega.
Eesti laevakaitsjad vabanesid koos ukrainlaste ja brittidega. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kuus USA piraaditõrjelaeva 35-liikmelisse meeskonda kuulunud britti, kes kandsid Indias vanglakaristust relvade ebaseadusliku omamise eest ja mõisteti eile kõrgema astme kohtus õigeks, vabanesid täna vanglast.

Chennai vangla ülema asetäitja Murugesan kinnitas, et brittidel olid vastas Briti saatkonna ametiisikud.

Kõrgema astme kohus tühistas eile kuuele britile, 14 eestlasele, kolmele ukrainlasele ja 12 indialasele 2016. aasta jaanuaris mõistetud viieaastase vangistuse.

Meeste vabastamisest kirjutas ka Briti rahvusringhääling BBC. Hüüdnime Chennai Six saanud Nick Dunn, Billy Irving, Ray Tindall, Paul Towers, John Armstrong ja Nicholas Simpson vahistati 2013. aastal. Kõik kuus meest on endised sõdurid.

Sarnaselt teistele laevakaitsjatele nähti ka brittidel süüd relvade ja laskemoona ebaseaduslikus omamises. BBC teatel loodavad meeste perekonnad, et nad jõuavad jõuludeks tagasi kodumaale.  

Vangistatud brittide pereliikmed Londonis asuva peaministri residentsi ees.
Vangistatud brittide pereliikmed Londonis asuva peaministri residentsi ees. Foto: Stefan Rousseau/PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles