Castro leidis omale liitlase Vene metropoliidi näol

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fidel Castro
Fidel Castro Foto: AFP / Scanpix

Kuuba endine liider Fidel Castro teatas, et Vene õigeusukiriku välissuhete juht, Smolenski ja Kaliningradi metropoliit Kirill jagab tema vaateid USA välispoliitika osas.

«Pole mingit põhjust teha ükskõik kui väikesi järeleandmisi Ameerika imperialismile,» kirjutab Castro Kuuba kompartei häälekandjas Granma avaldatud artiklis.

«Ta ei ole meelestatud moslemite vastaselt, ta austab seda religiooni. Oma oikumeenilise kontseptsiooni raames usub ta, et katoliku kirik suudab lahendada oma probleemid selliste riikidega nagu Hiina ja Vietnam,» osutab Kuuba liider.

«Metropoliit pole sotsialismi vaenlane ega mõista igavesse tulle põlema neid, kes nagu meie, lähtuvad marksismist-leninismist, et võidelda õiglase maailma eest,» märgib Castro.

«Kui ta esineb ÜRO inimõiguse komisjonis ja teistes organisatsioonides, kuulatakse teda suure austusega. Tema hiiglaslikus riigis esineb ta regulaarselt televisioonis, 15 minutit igal laupäeval, ning teda kuulavad huviga kümned miljonid inimesed,» seisab artiklis.

Moskva patriarhaadi välissuhete juht, Smolenski ja Kaliningradi metropoliit Kirill õnnistas sel nädalal sisse Kuubale ehitatud esimese Vene õigeusukiriku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles