Küsitlus: paljud rootslased on muutnud NATOga liitumise küsimuses meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi sõdurid harjutamas tegutsemist kopterirünnaku vastu tänavu septembris Gotlandil toimunud õppustel Aurora 17, millest võtsid osa ka mitmete NATO liitlasriikide sõdurid.
Rootsi sõdurid harjutamas tegutsemist kopterirünnaku vastu tänavu septembris Gotlandil toimunud õppustel Aurora 17, millest võtsid osa ka mitmete NATO liitlasriikide sõdurid. Foto: ANDERS WIKLUND/AFP/SCANPIX

Kuigi üle poole rootslastest on jätkuvalt NATOga liitumise vastu, on suurenenud nende rootslaste hulk, kes pooldavad alliansiga liitumist, selgus hiljuti läbi viidud arvamusuuringu tulemustest.

Mõttekoja Frivärld tellitud ja Demoskopi läbi viidud uuringu tulemuste järgi toetab Rootsi liitumist NATOga 43,5 protsenti vastanuist. 2014. aasta küsitluse järgi oli sama näitaja 37 protsenti.

Tänavu novembris läbi viidud uuringu järgi ei pooldanud Rootsi liitumist alliansiga ligi 53 protsenti vastanuist, kolm aastat tagasi oli sama näitaja ligi 56 protsenti.

Kui tänavusele küsitlusele ei osanud vastata ligi neli protsenti küsitletuist, siis 2014. aastal oli sama näitaja ligi seitse protsenti.

Kõige rohkem on tõusnud NATO toetus naiste ja vasakpoolsete erakondade valijate seas.

Küsitlus viidi läbi 1010 inimese seas ajavahemikus 14.-20. november.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles