Moskva hoiatas USAd tankitõrjerakettide müügi eest Gruusiale (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javelin-tüüpi tankitõrjekompleks.
Javelin-tüüpi tankitõrjekompleks. Foto: Gene Allen Ainsworth III / Lightroom Photos / US Navy / Topfoto/SCANPIX

Kavandatav USA tankitõrjerakettide Javelin müük Gruusiale ja uue sõjaväe koolituskeskuse rajamine Thbilisisse võib innustada Gruusiat uutele ohtlikele avantüüridele, teatas täna Vene välisministeeriumi esindaja.

«Venemaa hindab taolist välist sõjalist toetust Thbilisi innustamiseks uutele sõjalistele avantüüridele piirkonnas,» seisis välisministeeriumi avalduses.

«Venemaa juhtis taas tähelepanu Thbilisi süvenevale sõjalisele koostööle NATO liikmesriikidega. Hiljuti kiitsid Pentagon ja USA välisministeerium heaks tankitõrjekomplekside Javelin tarnimise Gruusiale. See on alates 2008. aastast USA esimene sedavõrd suur relvatehing Gruusiaga,» kirjutati avalduses

«Seejuures korraldas Washington oma Gruusia rahuvalvajate ettevalmistusprogrammi ümber lahinguüksuste väljaõpetamiseks. USA abiga kavatsetakse Gruusiasse rajada uus sõjaväe treeningkeskus,» lisati avalduses veeö.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles