Lõuna-Korea president hoiatas olukorra edasise pingestumise eest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed vaatavad Soulis teleuudiseid põhjanaabri järjekordsest raketitulistamisest.
Inimesed vaatavad Soulis teleuudiseid põhjanaabri järjekordsest raketitulistamisest. Foto: KIM HONG-JI/REUTERS

Lõuna-Korea president Moon Jae-in mõistis kolmapäeval hukka Põhja-Korea värske raketitulistamise ja hoiatas olukorra edasise pingestumise eest.

Mooni sõnul oli Põhja-Korea raketulistamine "vastutustundetu provokatsioon", mis on viinud pinged kriitilise tasemele.

Presidendi sõnul tuleb vältida olukorda, kus Põhja-Korea hindaks olukorda valesti ja ähvardaks tuumarelvaga. Sama tähtis on riigipea sõnul vältida olukorda, kus USA võiks kaaluda ennetavad rünnakut Põhja-Korea vastu.

Valge Maja teatel pidas Moon teisipäeval telefonivestluse USA presidendi Donald Trumpiga.

"Mõlemad liidrid toonitasid ohu tõsidust, mida kujutab endast Põhja-Korea viimane provokatsioon ning seda mitte ainult Lõuna-Koreale ja Ühendriikidele, vaid kogu maailmale," kirjutati Valge Maja teadaandes.

Trump vestles enne seda ka Jaapani peaministri Shinzo Abega.

"Trump ja Abe tõdesid, et Põhja-Korea provokatsioonid nõrgendavad riigi oma turvalisust ja isoleerivad seda üha enam rahvusvahelisest kogukonnast," seisis Valge Maja teadaandes.

USA, Jaapan ja Lõuna-Korea nõudsid teisipäeval ÜRO Julgeolekunõukogu erakorralist kokkukutsumist seoses Põhja-Korea värske raketikatsetusega. Erakorraline istung leiab aset kolmapäeval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles