Vene salasigaretid jõuavad Soome droonidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Iliya Pitalev/Scanpix

Soome piirivalve on algatanud uurimise juhtumi osas, kus salasigaretid on esmakordselt toimetatud üle piiri mehitamata õhusõiduki ehk drooniga, vahendab Yle.

Ida-Soomes asuva Lappenranta linna lähistelt metsast leiti nimelt droon, mille külge oli kinnitatud 15 pakki salasigarette. Soome tolliametnikud kahtlustavad, et suitsud on pärit Venemaalt. Drooni leiukoha lähistel vedeles veel 30 pakki. Võimudele teatas leiust kohalik elanik, kes väidetavalt nägi, et droon oli saabunud teiselt poolt Soome-Vene piiri.

Hetkel pole aga Soome politsei tuvastanud ühtegi inimest, kes drooni Soome toimetamisega seotud võiks olla. Kui seos õnnestub leida, ootab neid isikuid süüdistus õhuruumi rikkumises ja ebaseaduslikus piiriületamises.

Tegemist on esimese korraga kui Soome piirivalve laual on kaasus, kus salakaup on jõudnud üle idapiiri mehitamata õhusõiduki abil. Arvestades, et Venemaal on sigaretid tunduvalt odavamad kui Soomes, on see üks levinumaid salakauba liike.

Kuigi aina odavamaks muutunud droonid on nüüd kättesaadavad paljudele, rõhutavad Soome võimud, et drooni lennutamiseks piiri lähistel on vaja taotleda eriluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles