Europarlamendi saadikult võeti puutumatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse paremäärmusliku partei Front National (FN) tegevdirektor Bruno Gollnisch (vasakul) ja erakonna endine esimees Jean-Marie Le Pen Strasbourgis Euroopa Parlamendi istungil.
Prantsuse paremäärmusliku partei Front National (FN) tegevdirektor Bruno Gollnisch (vasakul) ja erakonna endine esimees Jean-Marie Le Pen Strasbourgis Euroopa Parlamendi istungil. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlament võttis täna puutumatuse Prantsuse paremäärmuslasest saadikult Bruno Gollnischilt, et Prantsuse võimud saaksid asuda uurima tema peale esitatud kaebust rassiviha õhutamise eest.

Parlamentaarse puutumatuse äravõtmist taotlenud Prantsuse võimud kuulavad nüüd Gollnischi üle seoses 2008. aastal avaldatud pressiteatega, milles Rhône-Alpes'i piirkonna volikogu Rahvusrinde fraktsioon, mille esimees Gollnisch oli, mainis, et islam on «meie maale sisse tunginud ja hävitanud meie kultuuri ja väärtused».

Kaebuse esitas rassismi ja antisemitismi vastu võitlev rahvusvaheline liit LICRA 2009. aasta jaanuaris.

Euroopa Parlament otsustas täna AFP teatel, et kuna juhtum on seotud Gollnischi tegevusega piirkondliku omavalitsuse liikmena, ei laiene säärasele olukorrale europarlamendi saadiku puutumatus.

Ettepaneku poolt hääletas 511 saadikut, 56 oli vastu ja 65 jäi erapooletuks.

Gollnisch valiti esmakordselt europarlamenti 1989. aastal. Talt võeti puutumatus esimest korda 2005. aastal, misjärel teda karistati kolmekuulise tingimisi vangistuse ja 5000 euro suuruse trahviga. Apellatsioonikohus lükkas selle otsuse aga neli aastat hiljem tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles