Trump: Pekingi saadiku visiidil polnud Väikesele Raketimehele mingit mõju (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Kim Jong-Uni ja Donald Trumpi maskides.
Meeleavaldajad Kim Jong-Uni ja Donald Trumpi maskides. Foto: ED Jones/AFP/Scanpix

USA president Donald Trump teatas täna Twitteris, et Hiina saadiku hiljutisel visiidil Põhja-Koreasse polnud mõju Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni käitumisele.

USA survestab Hiinat maandama Põhja-Korea tuumaprogrammi ümbritsevaid pingeid ning Peking saatis 17. novembril Pyongyangi mitmepäevasele visiidile tippametnik Song Tao, keda Pyongyang nimetas Hiina presidendi erisaadikuks.

Visiidile eelnevalt polnud ükski Hiina tippametnik Pyongyangi külastanud üle aasta.

Põhja-Korea katsetas teisipäeva hilisõhtul uut mandritevahelist raketti ning USA saadik ÜRO-s Nikki Haley teatas seepeale, et Pyongyang viis katsetusega maailma sõjale lähemale.

«Näib, et äsja Põhja-Koreast naasnud Hiina saadikul ei olnud Väikse Raketimehe üle mingit mõju,» säutsus Trump pärast katsetust.

Trump ärgitas pärast raketikatsetust Hiina presidendile Xi Jinpingile helistades, et Peking lõpetaks Pyongyangi naftaga varustamise.

Haley hoiatas eile ÜRO Julgeolekunõukogu erakorralisel istungil, et sõja puhkemise korral hävitatakse Põhja-Korea täielikult.

«Põhja-Korea diktaator tegi eile valiku, mis toob maailma sõjale lähemale,» märkis Haley.

«Kui sõda peaks puhkema, ärgu olgu siin kaksipidi mõistmist: Põhja-Korea režiim hävitatakse täielikult,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles