Prantsuse sõdurite arvates tuleb Eesti ilu välja rännakul (3)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leitnant Etienne, seersant Nicolas ja kapral Jean-Baptiste Tapa lipuplatsi taustal, kus täna antakse prantslastele kätte nende teenistusmedalid.
Leitnant Etienne, seersant Nicolas ja kapral Jean-Baptiste Tapa lipuplatsi taustal, kus täna antakse prantslastele kätte nende teenistusmedalid. Foto: Sander Ilvest

Tapa sõjaväelinnak, kus Prantsuse kaitseväelased saavad täna pidulikult tunnustuse oma teenistuse eest Eestis, näeb praegu välja kui hall porimülgas, kus ulub luusse lõikav tuul.

Kokkupuudet Prantsusmaast ja prantslaste traditsioonilistest sõjaliste missioonide piirkondadest märksa jahedama ja niiskema keskkonnaga tõidki põhilise uue kogemusena välja kõik kolm Tapal Postimehega rääkinud Prantsuse kaitseväelast: kapral Jean-Baptiste, seersant Nicolas ja leitnant Etienne (kelle perekonnanime ei luba avaldada Prantsuse armee reeglid).

Leclerci tank keset novembripori
Leclerci tank keset novembripori Foto: SANDER ILVEST/PM/SCANPIX BALTICS
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles