Vene duumaliige: Põhja-Korea on valmis läbi rääkima ühel tingimusel (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pyongyang kinnitab oma elankele pidevalt, et tegu on sõjaliselt võimsa riigiga.
Pyongyang kinnitab oma elankele pidevalt, et tegu on sõjaliselt võimsa riigiga. Foto: KCNA/Reuters

Pyongyang on valmis pidama kõnelusi rahumeelse lahenduse leidmiseks olukorrale Korea poolsaare ümber tingimusel, et Põhja-Koread tunnustatakse tuumariigina, ütles Vene riigiduuma liige Vitali Pašin Interfaxile.

«Nad on valmis läbirääkimiste laua taha istuma, kuid esitasid ühe tingimuse – Korea Rahvademokraatlikku Vabariiki (KRDV) tuleks tunnustada tuumariigina,» ütles riigiduuma delegatsiooni koosseisus Põhja-Koread külastanud Pašin.

Tema sõnul öeldi Vene parlamendisaadikutele Põhja-Koreas seda «kõrgel tasemel».

Riigiduuma delegatsioon kohtus Põhja-Korea rahvaülemnõukogu esimehe Kim Yong-nami ja Korea Töölispartei keskkomitee aseesimehe Ri Su-yongiga.

Põhjakorealased arvavad, et nad on saavutanud oma eesmärgi «saada tuumariigiks» ja nad «on valmis pidama USAga läbirääkimisi», sõnas Pašin.

Teine delegatsiooni kuulunud riigiduuma saadik Aleksei Tšepa sõnas, et Põhja-Korea ametnikud tahavad näha Venemaad kõnelusi vahendamas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles