Galerii: Pakistanis ründasid terroristid põllumajanduskooli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolm Talibani mässulist tungisid täna Pakistani loodeosa Peshawari linnas põllumajandusinstituuti, tapsid üheksa inimest ning hukkusid vastasseisus julgeolekujõududega.

Võimude sõnul on mässulised tapetud ning julgeolekujõud instituudi hoone läbi otsinud. «Kõik kolm kandsid pommivööd, kuid nad tapeti enne, kui nad jõudsid end õhku lasta,» ütles provintsi politseiülem Salahuddin Khan Mehsud.

Tema sõnul said rünnakus surma kuus tudengit, turvamees ja kaks tsiviilisikut. «Kolm ründajat on tapetud ja me püüame tuvastada neljandat surnukeha,» lausus politseijuht. Võimud teatasid varem, et arvatavasti on hoones ka neljas mässuline.

Rünnakus sai vigastada 38 inimest, kellest mõned on kriitilises seisundis.

Politsei teatel avas kolm burkasse riietatud mässulist esmalt põllumajandusinstituudi väravale tule, vigastades turvameest. Seejärel sisenesid ründajad hoonesse.

Pakistani Talibani pressiesindaja Muhammad Khurasani võttis telefonikõnes AFP-le rünnaku eest vastutuse. «Meie mudžaheedid on rünnanud hoonet, sest seda kasutati ISI kontorina. Jumala tahtel võitlevad meie võitlejad viimase veretilgani,» ütles Tehreek-e-Talibani pressiesindaja Pakistani mõjuvõimsale luureagentuurile ISI-le viidates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles