Venemaa võib riigiduumas USA meedia keelata (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise tulemusega kiideti heaks välisagentide seadus, mille kohaselt võib USA väljaandeid Venemaal välisagendina arvele võtta.
Sellise tulemusega kiideti heaks välisagentide seadus, mille kohaselt võib USA väljaandeid Venemaal välisagendina arvele võtta. Foto: Vladimir Fedorenko/Sputnik/Scanpix

Riigiduuma arutab järgmisel nädalal kogu USA meediale duumasse sissepääsu keelamist, ütles reglemendikomisjoni esinaine Olga Savastjanova täna.

«Esmaspäeval toimub komisjoni erakorraline istung, kus arutatakse otsuse-eelnõu, edasi läheb see teisipäeval duumanõukogusse ja kolmapäeval riigiduuma istungil arutamisele. (...) Sellega keelatakse riigiduumat külastada USA meediat esindavatel ajakirjanikel,» ütles Savastjanova ajakirjanikele.

Tema sõnul soovitab riigiduuma ka kohalike omavalitsuse esindusorganitel USA meedia juurdepääsu oma hoonetesse keelata.

Savastjanova selgitas, et riigiduuma ei saa piirkondlikke seadusandlikke kogusid selleks sundida, küll aga soovitada neil seda teha.

«See on soovitus, me ei saa sundida...meil ei ole selliseid volitusi. See on riigiduuma otsus ja pöördume soovitusega ametivendade poole piirkondlikes seadusandlikes kogudes,» sõnas Savastjanova.

Tema sõnutsi on see vastuseks telejaama RT akrediteeringu tühistamisele USA kongressis. USA kongressi ajakirjanike komisjon, kes haldab kongressis töötavate meediakanalite akrediteeringut, ütles RT-le eile, et komisjoni liikmed otsustasid ühehäälselt nende akrediteeringu tühistada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles