Sõna «neeger» kasutanud Soome rahvasaadik pääses kuriteosüüdistusest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rassismivastane plakat.
Rassismivastane plakat. Foto: SCANPIX.

Soomes otsustas politsei, et ei alusta eeluurimist moslemeid ja mustanahalisi solvanud värske parlamendiliikme Teuvo Hakkaraineni suhtes.

Põlissoomlaste parteisse kuuluv Hakkarainen nimetas ajalehele Helsingin Sanomat antud videointervjuus mustanahalisi sõnaga «neekeri» ja hoiatas, et peagi kerkivad üle kogu Helsingi moslemite minaretid, vahendab Yle.fi.

Ta lisas, et moslemite hommikupalvuse kutsed hakkavad inimeste und segama ja imiteeris seejärel mõnitavalt kutset palvusele.

Vähemuste ombudsman Eva Biaudet leidis, et poliitiku väljaütlemised võisid ületada väljendusvabaduse piire ja tegi tema suhtes politseile avalduse.

Politsei otsustas aga, et Hakkarainen kritiseeris Soome praegust immigratsioonipoliitikat ja nõudis selle muutmist, kuid tema väljaöeldu ei liigitu vihakõneks ning seetõttu puudub ka kuriteokoosseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles