Tõmošenko nimetas Lvivi sündmusi provokatsiooniks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkupõrked 9. mail Lvivis.
Kokkupõrked 9. mail Lvivis. Foto: SCANPIX

Ukraina opositsiooniliider ja ekspeaminister Julia Tõmošenko nimetas eile Lääne-Ukrainas Lvivis toimunud konflikti valitsuse ettekavatsetud provokatsiooniks.

«Ma olen kindel, et sündmused Lvivis ja juhtunu punalipu ümber oli eelnevalt kavandatud praeguse valitsuse poolt,» kommenteeris Tõmošenko eile Lvivis toimunud kokkupõrkeid Ukraina rahvuslaste ning NSV Liidu Suures Isamaasõjas saavutatud võidu 66. aastapäeva tähistanud inimeste vahel, kirjutas Kyiv Post.

Tõmošenko hinnangul on valitsuse eesmärgiks Ukraina lõhestamine. «Nad tahavad, et ukrainlased kakleksid, mitte ei seisaks vastu tõelisele maffiale,» lisas opositsiooniliider, kes viitas sellega riigi praegusele valitsusele.

«Ma arvan, et see kõik oli fabritseeritud, kaklus oli ettekavatsetud ja punalipust sai see alguse,» arvas Tõmošenko, kes kutsus ukrainlasi üles mitte sellistele provokatsioonidele ja valitsuse trikkidele alluma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles