Eestlased võivad olla seotud Soomes avastatud ebaseadusliku kutsikaäriga

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olevad kutsikad ei ole looga seotud.
Pildil olevad kutsikad ei ole looga seotud. Foto: Kaspar Pokk / Kanal 2

Helsingi politsei kahtlustab nelja inimest loomakaitse seaduse rikkumises, koerakutsikate salaveos ning pettuses. Ebaseadusliku kutsikaäriga võivad olla seotud eestlased.

Politsei turvas eelmisel nädalal Helsingi lähistel Sipoo vallas Itäsalmis loomaarste, kes käisid ühes eramus kontrollreidil. Eramu keldris asuvast kahest väiksest puurist leiti halvas seisundis kutsikad, keda ümbritsesid kõikjal väljaheited ja uriin, vahendas Yle.

Korravalvurid ja loomaarstid võtsid kõik viis kutsikat kaasa. Paraku tuli osa neist hukata.

Eramus elavat abielupaari ning nende kaht tuttavat kahtlustatakse praegu salakaubaveos, loomakaitse seaduse rikkumises ning pettuses.

«Sama abielupaar on varemgi olnud kahtlustatav samades pettuskuritegudes. Paljud ostjad on teatanud politseile raskelt haigetest ja surnud koerakutsikatest,» ütles politseikomissar Hannu Kortelainen.

Politsei kahtlustab, et kutsikad pärinevad välismaal asuvast «kutsikavabrikust» ning kahtlusaluste eesmärk oli neid loomi müüa Soomes.

Praegu uuritakse ebaseadusliku kutsikaäri ulatust. Kutsikaid on politsei andmetel kaubitsetud Itäsalmi ja Helsingi Viiki piirkonnas. Müüjad rääkisid soome keelt eesti aktsendiga. Tänavu on Helsingi politsei saanud selliste juhtumite kohta paarkümmend teadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles