Iskanderid tulekul? Kaliningradi paigutatakse uued Vene raketikompleksid (29)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iskander-M raketisüsteem.
Iskander-M raketisüsteem. Foto: Juri Smitjuk/TASS/Scanpix

Kaliningradi oblastis on nüüd valminud taristu, mis võimaldab sinna paigutada Venemaa relvajõudude uued raketikompleksid, teatas Balti laevastiku pressiteenistus.

«Kaliningradi lähistel asuvas rannakaitse raketiväeosas moodustati laevatõrje raketikomplekside Bal ja Bastion divisjonid. Teises Balti laevastiku raketiväeosas valmis taristu uute raketikomplekside jaoks,» vahendas Interfax laevastiku pressiteenistust.

Millistest uutest raketikompleksidest jutt käib, seda sõjaväelased ei täpsustanud.

Varem on NATO ja Euroopa Liit avaldanud muret seoses Vene relvajõudude uusimate operatiivtaktikaliste raketikomplekside Iskander-M võimaliku paigutamisega Kaliningradi oblastisse.

Venemaa kaitseministeerium teatas mullu oktoobris, et Iskanderidega varustatud väeosi on sõjalise ettevalmistuse raames juba korduvalt ajutiselt Kaliningradi paigutatud ning seda tehakse ka edaspidi.

Tänavu mais teatas kaitseministeerium, et Kaliningradi lähistel asuvas rannakaitse raketiväeosas moodustati uusimate raketikomplekside Bal ja Bastion divisjonid.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles