EL ei kiitnud heaks järjekordset rahasüsti Ukrainale (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Panther Media/Scanpix

Euroopa Liit teatas reedel, et viivitab 600 miljoni euro suuruse rahaeraldisega Ukrainale seoses ebapiisavate edusammudega reformiprogrammis.

EL on toetanud Kiievit kokku 1,2 miljardi euroni ulatuvate madalaintressiliste laenudega alates 2015. aastast. Bloki finantsabi tingimuseks on reformide jõustamine, korruptsioonivastasted sammud, majanduse moderniseerimine ja demokraatlike struktuuride tugevdamine.

Kiiev on viinud läbi suure osa EL-iga kokku lepitud seadusmuudatustest, kuid mitte piisavalt, et oleks võimalik eraldada 600 miljoni euro suurust paketti, teatas Euroopa Komisjon avalduses.

«Neli meedet, mis on seotud kolmanda ja viimase rahaeraldisega... pole lõpule viidud,» teatas komisjon avalduses.

«Komisjonil pole võimalik sellisel foonil väljastada viimast rahaeraldist,» lisati.

Komisjoni pressiesindaja ei täpsustanud, mis on need neli murekohta, mille tõttu ei oldud nõus viimast ülekannet tegema. Märtsis teatas blokk, et Kiievil tuleb teha edusamme korruptsioonivastases võitluses, energiasektori reformimisel, piiravate kaubanduspraktikate muutmisel ja relvakonflikti põgenike küsimuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles