USA presidendi sõnul on jutud Tillersoni lahkumisest valeuudised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Rex Tillerson reageerib ajakirjanike küsimusele kuuldustest ametist lahkumise kohta.
USA välisminister Rex Tillerson reageerib ajakirjanike küsimusele kuuldustest ametist lahkumise kohta. Foto: Yin Bogu/imago/Xinhua

USA president Donald Trump ütles reedel, et meedias levitatud kuulujutud välisminister Rex Tillersoni ametikohalt lahkumisest on järjekordsed valeuudised.

"Kõik need meedia spekulatsioonid Tillersoni lahkumise üle on valeuudised. Kuskile ta ei lähe ja kuigi me pole mõnedes küsimustes ühel meelel, siis me teeme väga head koostööd ja Ameerikat austatakse taas," kirjutas president sotsiaalvõrgustikus Twitter.

Tillerson ise tõrjus juba varem päeval väiteid, nagu tahaks president Trump tema tagasiastumist.

Tillersoni sõnul on taolised kuulujutud "naeruväärsed".

Päevaleht New York Times kirjutas neljapäeval, et Valge Maja koostas plaani, millega üritatakse sundida ametist lahkuma välisminister Tillersoni ja vahetada ta välja Luure Keskagentuuri (CIA) juhi Mike Pompeo vastu. Väljaande väitel saab CIA uueks juhiks senaator Tom Cotton, kes on olnud president Donald Trumpi tähtis liitlane riikliku julgeoleku teemadel.

Tillerson kohtub järgmise nädala teisipäeval Brüsselis Euroopa Liidu välisministritega kõnelusteks transatlantilise koostöö üle. Tillerson viibib 5. ja 6. detsembril Brüsselis seoses NATO välisministrite kohtumisega.

EL-i välispoliitikajuht Federica Mogherini ja välisministrid arutavad, "kuidas tugevdada transatlantilist koostööd suurte globaalsete väljakutsete alal".

Lisaks Brüsselile on USA välisministril järgmisel nädalal kavas osaleda Viinis Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) ministrite kohtumisel ning külastada Pariisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles