Süüria õhutõrje tulistas alla vähemalt kaks arvatavat Iisraeli raketti (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõjaväelane.
Süüria sõjaväelane. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Süüria õhutõrje tulistas alla vähemalt kaks Iisraeli raketti, mille sihtmärgiks oli valitsusvägede positsioon Damaskuse provintsis.

Tõenäoliselt olid Iisraeli raketid suunatud Süüria režiimi ja selle liitlaste vastu Damaskusest edelas, teatas ka Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Iisraeli sõjavägi intsidenti kommenteerinud ei ole.

«Pool tundi pärast südaööd tulistas vaenlasest Iisrael mitu pind-pind-tüüpi raketti sõjalise positsiooni vastu Damaskuse provintsis,» teatas SANA.

«Süüria armee õhutõrjesüsteemid tulid rünnakuga toime... hävitades kaks raketti,» lisati. Siiski põhjustas rünnak materiaalset kahju, öeldi avalduses.

Vaatlusorganisatsiooni juhi Rami Abdel Rahmani sõnul oli raketirünnaku sihtmärgiks Kesweh' sõjaväebaas Damaskusest lõunas.

«(Rünnakus) hävis relvahoidla,» lisas ta. Pole selge, kas relvaladu kuulus Süüria armeele, liitlastest Iraani üksustele või islamiliikumisele Hizbollah, ütles Rahman.

Iisrael on tunnistanud õhu- ja raketirünnakute korraldamist Süürias Hizbollah'le mõeldud relvasaadetiste vastu.

Iisraeli väed on avanud ka Süüria valitsusvägede positsioonide pihta tule, kui mõni Süüriast lähtunud rünnak on tabanud Iisraeli territooriumit, hoolimata sellest, kes rünnaku taga oli ja kas see oli tahtlik või mitte.

Iisrael vallutas Süürialt 1967. aasta Kuuepäevases sõjas 1200 ruutkilomeetri suuruse Golani ala ning annekteeris selle hiljem. Rahvusvaheline kogukond ei ole sammu tunnustanud.

Ametlikult on riigid veel sõjas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles