Gruusia opositsioon lubas kanepi legaliseerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepitaim.
Kanepitaim. Foto: Gareth Fuller/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Gruusia opositsioonipartei Girchi lubas, et kanepi tarbimine muudetakse riigis peagi seaduslikuks.

«Me olime esimesed, kes murdsid Gruusias barjääri uimastite küsimuses, esimesed, kes ütlesid, et isikuid, kes seda tarbivad, ei (tohi) teha kurjategijaks ja me ei kavatse lõpetada,» ütles erakonnaliider Iago Khvitšia.

Neljapäeval langetas Gruusia põhiseaduskohus heakskiitva otsuse Girchi liikme kaasuses kanepi tarbimise karistuste tühistamise kohta.

«Kohtuotsuse järgi ei ole karistus vastav viis, kuidas individuaalse kasutuse korral avalikku korda kaitsta,» teatas kohus avalduses.

«Kohus hävitas nõukogudeaegsed stereotüübid, mille järgi isik, kes kasutas uimasteid, oli kurjategija,» sõnas Khvitšia. «Me lubame, et kanepi kasutamine ja suitsetamine on Gruusias lähitulevikus seaduslik.»

«Ainuke asi, mida ma tahaksin, et politsei muudaks, on suhtumine inimestesse. Sellest ei piisa meile, et inimesi ei vangistata ega trahvita, me vajame normaalset suhtumist politseinikelt, lugupidamist nende suhtes, keda see kohtuotsus puudutab,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles