Põhja-Korea: Trump anub tuumasõda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Koreas Kim Il-sungi väljakul tähistati viimast õnnestunud raketikatsetust.
Põhja-Koreas Kim Il-sungi väljakul tähistati viimast õnnestunud raketikatsetust. Foto: KIM WON-JIN/AFP/Scanpix

Põhja-korea välisministeerium teatas, et Ühendriikide president Donald Trump ja tema valitsus anuvad tuumasõda, vahendab CNN. 

«Trump viib Korea poolsaarel läbi väga ohtlikku tuumaõnnemängu,» ütles üks Põhja-Korea välisministeeriumi esindaja kirjalikus avalduses. Trumpi kutsuti selles tuumadeemoniks ja rahvusvahelise rahu häirijaks.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Shawn Thew/SIPA/Shawn Thew/SIPA

Pyongyangi sõnavõtud saabusid homme algava Lõuna-Korea ja USA sõjaväelise ühisõppusega. Sellest peaks osa võtma umbes 12 000 Ühendriikide sõjaväelast ja 230 õhujõudude alust.

Pyongyang tuli sarnase avaldusega välja samuti läinud kuul, mil Trump Lõuna-Koread külastas. Mõned päevad hiljem lisas ta Põhja-Korea terrorismi toetavate riikide nimekirja. Põhja-Korea eemaldas 2008. aastal sellest nimekirjas endine Ühendriikide president George W. Bush.

Pyongyangi viimased avaldused saabusid päev pärast taaskordset õnnestunud raketikatsetust, mis ekspertide sõnul näitab, et Põhja-Koreas on aset leidnud suuremat sorti tehnoloogia areng, mis omakorda kõrgendab neist tulenevat ohtu.

Põhja-Korea päevaleht Rodong Sinmun avaldas terve seeria fotosid, millel tuhanded inimesed aplodeerisid Kim Il-sungi väljakul tähistades viimast õnnestunud raketikatsetust. «Me tähistame südamest raketi Hwasong-15 õnnestunud katsetust, mis näitas Põhja-Korea võimsust ja suurust kogu maailmale,» kirjutati ühel rahva seas hoitud plakatil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles