Pooled brittidest tahavad lõpliku Brexiti leppe üle referendumit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexitit kajastav karikatuur, millel kujutatakse Briti peaminister Theresa Mayd ja rahandusministrit Phillip Hammondit.
Brexitit kajastav karikatuur, millel kujutatakse Briti peaminister Theresa Mayd ja rahandusministrit Phillip Hammondit. Foto: Claire Doherty/Sipa USA/Scanpix

Pooled brittidest tahavad Suurbritannia lõpliku Brexiti-leppe üle referendumit, näitab värske uuring, vahendab Independent. 

Värske uuringuettevõtte Survationi küsitlus näitab, et 50 protsenti brittidest toetaks Suurbritannia EList lahkumisleppe üle referendumi korraldamist. 34 protsenti küsitletuist olid referendumi idee vastu ja 16 protsenti ei teadnud, mida arvata.

Küsitlusanalüütiku Mike Smithsoni sõnul näitab uuring, et avalikkus toetab uue Brexiti referendumi mõtet.

Lisaks selgus küsitlusest, et Briti töölisparteil on kaheksaprotsendiline edumaa peaminister Theresa May konservatiivide ees. Tegu on viimase viie kuu suurima vahega kahe Briti suurerakonna vahel.

Küsitlusest selgus, et Töölisparteid toetab 45 protsenti brittidest ja konservatiive 37 protsenti vastanuist.

Survation oli ainus ettevõte, mis ennustas täpselt juunikuiste üldvalimiste tulemusi. «Me pole taolist töölispartei edumaad näinud 2013. aasta lõpust saadik,» ütles ettevõtte looja Damian Lyons.

Küsitluse tulemused avaldati ajal, mil Mayle avaldatakse aina enam survet, et ta täpsustaks Brexiti tegeliku maksumuse Suurbritanniale. Konservatiivse erakonna juhtivliikmete sõnul ulatub lahutusarve 40-50 miljardi naelani (45-55 miljardit eurot). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles