Galerii: Idufirmade tähtsündmus Helsingis meelitas kohale Euroopa printsid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal Helsingi messikeskuses toimunud idufirmade tähtsündmus Slush meelitas Soome mitmeid prominente, sealhulgas Suurbritannia prints Williami ja Rootsi prints Danieli.

Kümnendat aastat toimuva Slushi peateema oli sel korral kliimamuutused ja puhas vesi ning kuidas nendes valdkondades rohkem tehnoloogiat kaasata. Esinejate seas astus üles ka endine USA asepresident ja tuntud keskkonnaaktivist Al Gore.

Möödunud neljapäeval alanud Slush on Helsingis toimuv Põhjamaade suurim tehnoloogiakonverents, kuhu koonduvad startup-ettevõtjad, investorid ja muud tehnoloogiagurud nii Euroopast kui ka kaugemalt. Kahepäevasel idufirmade tähtsündmusel osales ligi 20 000 inimest 130 riigist, sealhulgas 2600 idufirma esindajad.

Sündmusele pani aluse Tallinna-Helsingi tunneliprojekti juht ja tuntud mobiilimängu Angry Birdsy looja Peter Vesterbacka, kes valiti 2011. aastal ajakirja Time poolt ka saja kõige mõjukama inimese hulka maailmas.

Kuni 2010. aastani oli Slush väga kitsa ringi üritus, kuid peagi said investorid aru, et edukad idufirmad ei sünni mitte ainult Räniorus, vaid ka igal pool mujal maailmas. Selleks hetkeks oli ka niigi tiheda päevakavaga Vesterbacka jaoks ürituse korraldamine üle pea kasvanud ja ta hakkas Aalto ülikooli tudengite seast abilisi otsima.

Hetkel on Slushi tegevjuhiks Marianne Vikkula. Tema näol on tegemist ka korraldusmeeskonnas kõige kauem olnud tiimiliikmega, sest kui tavaliselt tegeletakse  konverentsi korraldamisega maksimaalselt viis aastat, siis Vilkkuna on Slushiga seotud olnud juba kuus. Varasemalt on ta olnud nii Slushi finantsjuht kui ka tegevjuhi parem käsi ja tegelenud koostöösuhete arendamisega. Slushi kontoris on töötajaid 30, vabatahtlike arv  küündis aga sel aastal üle 2000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles