USA president lükkas saatkonna Jeruusalemma viimise otsuse edasi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: THOMAS COEX/AFP

USA president Donald Trump lükkas edasi otsuse Ühendriikide saatkonna viimisest Tel Avivist Jeruusalemma, teatas esmaspäeval Valge Maja.

"Presidendi arvamus on olnud algusest peale väga selge - tegemist pole otsusega, kas saatkond üle viia, vaid millal seda teda," ütles Valge Maja eestkõneleja Hogan Gidley.

"Täna seda otsust ei langetata ja me teatame lähipäevil edasistest arengutest," lisas Gidley.

Palestiina liidrid teevad meeleheitlikult lobitööd sellise sammu vastu, kartes, et see võib tuua kaasa vägivalla ja fanatismi, mis nurjavad rahulootused.

Araabia Liiga peasekretär hoiatas alles pühapäeval, et USA presidendi Donald Trumpi võimalik otsus tunnustada Jeruusalemma Iisraeli pealinnana võib anda hoogu fanatismile ja vägivallale ning ei aita kaasa Iisraeli-Palestiina rahuprotsessile.

Muret võimaliku otsusega seoses on viimastel päevadel väljenud teiste seas Türgi asepeaminister Bekir Bozdağ ja Prantsusmaa president Emmanuel Macron.     

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles