Inimõiguslased: Iraagi vanglates rikutakse äärmuslaste õigusi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISlane As-Sulaymānīyah vanglas, Iraagis.
ISISlane As-Sulaymānīyah vanglas, Iraagis. Foto: ZOHRA BENSEMRA/REUTERS/Scanpix

Rahvusvaheliste inimõigusrühmituste andmeil rikutakse Iraagi vanglates massiliselt sidemetes ISISga kahtlustatavate inimeste õigusi.

Human Rights Watch märkis tänases avalduses, et Iraagi vanglates on umbes 20 000 inimest, keda kahtlustatakse sidemetes ISISega. Paljusid neist hoitakse ebainimlikes tingimustes ega võimaldata õigeaegset kohtumõistmist.

Raporti kohaselt peaksid Iraagi võimud seadma prioriteediks kohtumõistmise nende üle, kes on toime pannud kõige tõsisemaid kuritegusid, selle asemel, et esitada ulatuslike terrorivastaste seaduste alusel süüdistusi tuhandetele.

New Yorgis baseeruv organisatsioon hoiatas ühtlasi, et rikkumised ei võimalda ISISe ohvrite õiglast kohtlemist ja õõnestavad Iraagi leppimispüüdlusi tulevikus.

USA koalitsiooni toel tegutsevad Iraagi väed on järk-järgult tagasi võitnud pea kogu 2014. aastast saadik ISISe valduses olnud ala.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles