Soome president sõjaväe ülemjuhataja päevakäsus: ei tohi unustada rahva saatust kujundanud hetki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauli Niinistö
Sauli Niinistö Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Soome president Sauli Niinistö väljastas täna Soome iseseisvumise 100. aastapäeva puhul oma ametiaja teise sõjaväe ülemjuhataja päevakäsu.

«Soome loos on nii argiseid askeldusi, suuri õnnestumisi kui ka raskeid katsumusi,» teatas Niinistö. «Sõdades pingutas kogu meie ühiskond, nii rindel teeninud kui ka nende tegusid toetanud kodused, ühiselt võimete piirini võideldes vaba Soome eest. Näitasime, et vaim on mõõgast tugevam.»

«Raskete sõja-aastaste järel vahetusid kahurid aerude vastu, kui veteranide põlvkond taasehitas meie ühiskonna üles sisu ja südamega. Tänu nende ohverdustele suutis meie rahvas säilitada iseseisvuse ja võimaluse keskenduda heaolu edendamisel normaaltingimustes,» lisas president.

Vaim on mõõgast tugevam.

«Meie, sõjajärgsed põlvkonnad oleme veteranide põlvkonnale väga tänulikud ja hindame neid kõrgelt,» jätkas Niinistö. «Sõdade tormist on möödunud pea inimelu võrra aega. Samas ei tohi me iialgi unustada neid meie rahva saatust kujundanud hetki. Need meenutavad meile, kui kalli hinna eest meie isamaa lunastati.»

«Iseseisvumine on lisaks kingitusele ka ülesanne. Hoides Soome ja soomlased heal järjel ja riigi elamiseks turvalisena, tagame võime teha valikuid oma nägemusest lähtuvalt ka edaspidi. Nii näitame üles austust ka varasemate sugupõlvede töö ja ohverduste vastu» lisas ta.

Niinistö väljastas oma esimese ülemjuhataja päevakäsu 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles