Puigdemont avaldas tingimuse, millal ta saab naasta Katalooniasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puigdemont.
Carles Puigdemont. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Hispaania autonoomse regiooni Kataloonia endine liider Carles Puigdemont kavatseb hoolimata rahvusvahelise vahistamisorderi tühistamisest jääda Belgiasse.

«Kas me saame ELis ilma hirmuta reisida? Praegu pole meil sellele vastust, seega hetkel jääme siia,» ütles Puigdemont täna pressikonverentsil Brüsselis.

Puigdemontiga viibib Belgias veel neli endist Kataloonia ministrit. Hispaania tühistas Kataloonia iseseisvumist taotlenud ametnike vahistamismäärused ainult seetõttu, et kartis üldist maailma arvamust, sõnas Puigdemont.

Kui Puigdemonti erakond (PDeCAT) võidab 21. detsembril Kataloonia valimised, siis kavatsevad nad Brüsselist naasta, ütles eksliider.

«Kui ma saabusin siia, siis ma ei tulnud Belgiasse, vaid Euroopa pealinna Brüsselisse, kus me saame paremini oma õigusi kaitsta ja see ei muutu,» sõnas Puigdemont.

Kuigi Hispaania kohus tühistas üleeuroopalise vahistamiskäsu, siis jääb kohtuallikate sõnul jõusse Hispaania vahistamiskäsk, mis tähendab, et Puigdemonti riiki saabumisel peetaks tema ja tema neli kaaslast kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles