Putin kandideerib presidendiks (23)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS/SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ütles täna, et kandideerib 2018. aasta valimistel ametisse tagasi.

«Ma esitan oma kandidatuuri Venemaa Föderatsiooni presidendi ametikohale,» ütles ta Gorki autotehase 85. aastapäeva miiting-kontserdil.

Riigipea sõnutsi polnud selle teatamiseks paremat kohta ja paremat põhjust. Ürituse käigus meenutas üks tööline presidendile tema äsjaseid sõnu, et kandideedib presidendiks, kui rahvas teda toetab.

«Nii vaat, täna selles saalis toetavad teid eranditult kõik. Vladimir Vladimirovitš, tehke meile kingitus, tehke oma otsus teatavaks, sest oleme ju kõik teie poolt, GAZ on teie poolt,» ütles tööline. Putin tänas töötajaid toetuse eest.

Putin on Venemaad sisuliselt valitsenud alates aastast 2000. Vahepeal tuli pikaaegsel liidril vahetada põhiseaduslike ametiajale seatud piirangute tõttu presidendi ametikoht Dmitri Medvedjeviga ära ja teenida peaministrina. 

Kuigi Putin teatas kandideerimisest küllaltki hilja, siis oli tegu ootuspärase käiguga. Valimiste esimene voor leiab aset järgmise aasta 18. märtsil.

NATO juht Putini kandideerimisest: me ei sekku valimistesse

NATO peasekretär Jens Stoltenberg keeldus Putini kandideerimist kommenteerimast. «Me ei sekku Vene presidendivalimistesse, sestap ei ole minu asi Vene presidendivalimiste kohta midagi arvata.»

Stoltenberg lisas, et NATO jätkab Venemaa suhtes praegust heidutuse ja dialoogi suunda.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles